Antony and The Johnsons

11 de novembre 2005

I am a bird now (2005)


Candy DarlingElegant, hipnòtic, enigmàtic... Intentar descriure amb paraules les cançons d’aquests nou treball d’Antony and The Jonhnsons és gairebé impossible, perquè per molt que afinés en la seva descripció hi mancaria allò de realment important que tenen: sensacions i sentiments a flor de pell.

La veu gairebé sobrenatural d’Antony és omnipresent en tots els talls, des de la meravellosa Hope There’s Someone que obre el disc a la melanconiosa Bird Ghul que el tanca. Enmig, meravelles com My Lady Story o la tristíssima Man Is The Baby - no havia sentit res d’igual des del Famous Blue Raincoat de Leonard Cohen - a la que segueix la balada romàntica You Are My Sister, acompanyat de Boy George, l’ídol de l'Antony. Una emocionant Fistful Of Love amb tocs de soul ens pot fer pensar que les trompetes s’imposaran sobre el piano que ens havia acompanyat des del principi, però Spiralling ens retorna al món sòrdid i decadent dels cabarets de travestits. En total 10 temes que vessen sensibilitat i que, com a mínim, no poden deixar indiferent a ningú.

I Am A Bird Now és un viatge a un país desconegut, trenta minuts d’imatges belles i brutals - com la de la portada, Candy Darling esforçant-se per aparèixer afavorida en el seu llit de mort - només copsades a contrallum des de la finestra d’un cotxe una nit plujosa i freda a New York. Deixeu que l’Antony us guii a la seva manera en aquest viatge seductor, sense concessions, sorprenent i bellíssim.

Comments

No response to “Antony and The Johnsons”
Post a Comment | Comentaris del missatge (Atom)