Arabah

07 d’agost 2007

The Innocence Mission - Oh Do Not Fly Away

Diuen que a l'església de Sant Iscle de Vallterra hi habita l'esperit de Ferran Dalmau de Corbella, un noble cavaller que va viure fa molt de temps en aquelles contrades. Diuen que el dia que havia de contraure matrimoni amb la seva estimada la va esperar durant hores davant l'altar, sota els rajos de llum ocre d'un petit vitrall que representava Jesús al desert. A cada minut s'encongia el seu cor i s'enduria el de mossèn Galderic Traserra i Costa, que s'impacientava i el fitava amb desdeny. També diuen que ja avançada la tarda va arribar la germana de la promesa cavalcant un cavall negre, que va obrir la porta desfeta en llàgrimes i va cridar mentre queia de genolls sobre les lloses de l'entrada "marxeu tots que la núvia ha mort!". Els pocs convidats que quedaven a l'església van explicar que, en sentir aquelles paraules, Ferran Dalmau de Corbella va desembeinar l'espasa i amb un moviment àgil i precís es va tallar el coll, i que la seva sang va tacar l'altar d'alabastre i els evangelis i el crist sofrent de vori que presidia el retaule major. Van explicar que el mossèn va fer enterrar el dissortat cavaller extramurs, remugant renecs per tot parenostre i la casulla regalimant sang per tot salpasser.

Des d'aquell dia a l'església de Sant Iscle de Vallterra no s'hi senten cantar ocells i les orenetes no hi han tornat a fer niu. Es van corsecar el lledoner i els xiprers que vestien la façana i les formigues, sargantanes i escarabats ja no petgen les parets de pedra. Diuen que quan cau la nit els mussols la sotgen de lluny i els ratpenats la voregen xisclant. Al cementiri, sota l'ombra del campanar callat, no hi ha papallones ni grills ni flors, només un fi mantell de pols que ho cobreix tot com si els morts aquell dia haguessin tornat a morir.

Diuen que a l'església de Sant Iscle de Vallterra hi habita l'esperit de Ferran Dalmau de Corbella, però també n'hi ha que diuen que és l'ànima de mossèn Galderic Traserra i Costa, condemnada a vagar al desert. Que així sigui.

Comments

5 Responses to “Arabah”
Post a Comment | Comentaris del missatge (Atom)

Regina ha dit...

Bonita leyenda. Me recuerda a todas esas que leo yo de vampiros, espíritus, fantasmas y demás craturas.

9:13 a. m.
Friks Vaporup ha dit...

¿Empiezas hoy el trabajo y ya estás paseándote por los blogs? XDDD

Por cierto, tú que entiendes del tema: ¿conoces alguna peli de vampiros en dibujos animados? Busco algo más o menos infantil, que no dé miedo...

Y esto de regalo, por si no lo conocías.

4:32 p. m.
Regina ha dit...

Y hoy segundo día de trabajo y sigo de paseo por los blogs... pero si me echas no vuelvo... T_T Es lo malo de agosto, que como no hay jefes, no hay trabajo (¿o es lo bueno? xDD).

Vampiros que no den miedo?? Entonces para qué los quieres? xDD De animación ni idea porque no me gustaba ni de cría. De niños tienes la peli de El pequeño vampiro, pero se puede mirar a ver qué hay por ahí...

Ahh, no conocía el link. Ufff, seguro que el 99% son bodrietes, como si lo viera. Pero va al delicious xDD. Lo de las pelis de vampiros es típico, como los libros. Resulta que si te gustan los vampiros la gente piensa que eres de uno de los dos tipos de personas que nombro a continuación: o un gótico al que se le va la pinza y anda con pinta de fantasma o un chalado que adora el esoterismo, las ciencias ocultas y la magia. Nadie se acuerda de los que adoramos a los vampiros (y otras seres de la noche) por su significado antropológico y social eminentemente europeo.

Me callo, me callo...

¿Trabajo? Sí, tengo un montón...

1:08 p. m.
Friks Vaporup ha dit...

Pinchada "El pequeño vampiro", gracias (a no, que esto es mi blog).

A mi, de entre todos los seres fantásticos, siempre me han interesado más los hombres lobo. Y los políticos honestos, pero menos. Supongo que por los mismos motivos que has explicado tú. Por cierto, que me parecía estar leyendo a Temperance Brennan XD

Lo de "para qué lo quiero" no sé si es curiosidad o una pregunta retórica. Si es lo primero te respondo, sino no ;)

4:55 p. m.
Regina ha dit...

Jajajaja, cuidado, que hablas con una super fan de Bones xDDD

Supongo que lo quieres saber para ponérsela a tus enanos y por eso buscas una peli que no dé miedo. Cúrtelos. Mi padre me puso con 6 años Psicosis y mira qué maja estoy xDD

Si te gustan los hombres lobo, te recomiendo este libro, yo lo tengo en mi estantería y es de Valdemar, magnífica editorial:

http://www.valdemar.com/product_info.php?products_id=447

Salut, como decís :D

7:24 p. m.